Per Carlota Petit

Clínic So m’encarrega uns rètols pels seus aparadors

 

El centre auditiu Clínic So em van demanar si els podria fer uns dibuixos pels seus aparadors.  Per aquells que han sentit perdre aquesta capacitat els afecta, així que volien que representés per a ells el plaer del “tornar a sentir”.

Així que em vaig posar a pensar què significava per a mi “sentir-hi”. Em vaig formar com a músic, tocant el piano i he crescut anant al Palau i l’Auditori amb els avis els caps de setmana a escoltar música clàssica i amb la mare a tot tipus de músiques bones. Aquesta és una passió que he seguit de gran. M’encanta escoltar la ràdio. M’encanta escoltar els sorolls del mar i de la Natura en general… Fer llargues xerrades amb bons conversadors… I quan tot això ho vaig posar en silenci em va impactar! El meu món era absolutament sonor!

A partir d’aquí vaig intentar reflectir el plaer de recuperar tots aquests mons sonors per a aquells que els estaven perdent.

Si bé és cert que no sempre són gent gran, les dades estadístiques amb això són aclaparadores i els del centre m’ho van confirmar també que el 95% dels clients eren persones grans. Per tant havia d’anar adreçat a ells.

L’entorn escollit em va ser fàcil. El centre auditiu està en un lloc privilegiat de Barcelona, a tocar del Parc Güell. Sobra dir, doncs, que escollir les formes gaudinianes quasi no va ser una elecció sinó una “imposició de l’entorn”.

Sempre treballo amb aquarel·la, però normalment els meus encàrrecs i treballs són en un tamany tipus din A3 o A4. Fer aquests rètols  em va causar certa inseguretat que al ser ampliats perdessin la seva força i la riquesa del detall que jo havia intentar aportar es perdés en les grans dimensions.

Al final tot va anar bé. Els rètols harmonitzen molt bé en l’aparador i completen el missatge que es volia donar: tenim la solució. Escolta!

Sempre m’agrada  que en allò que faig hi hagi aquest neguit. M’assegura que no m’estanco, que segueixo oberta a nous projectes, a nous reptes. Quin serà el següent?

Altres /Otros…

Divulgació del còmic en joves

Divulgació del còmic en joves

La divulgació del còmic en joves. Un camí de descoberta.M’agrada compartir i aprendre. I ho faig sempre que puc: dibuixant (és un viatge perfecte per descobrir (-me)), publicant (em connecta amb la gent), fent els videopodcasts (és molt enriquidor),... I divulgant el...

read more
3r Premi Còmic ARA

3r Premi Còmic ARA

Empenyent el món del còmic...3r Premi de Còmic ARAEl còmic s’intenta normalitzar en aquest país. Cada vegada es venen còmics en més llibreries generalistes, s’obren noves llibreries i editorials de còmic, i van apareixent premis de còmic. Totes aquestes xifres...

read more
Saló del còmic de Granada

Saló del còmic de Granada

Saló del còmic de Granada: en el pot petit hi ha la bona confitura.Companys del còmic m’han recomanat, a vegades, que és millor anar a Salons de còmic més petits, no tan coneguts com Angouleme (per exemple el de Lyon o Names) on trobes representats del còmic igualment...

read more