Per Carlota Petit

Tha, entre la música i el dibuix!

 

Tha és un extraordinari dibuixant que fa molts anys que segueixo. Com que sóc poc donada a cotillejar per les xarxes no havia descobert fins ara la seva faceta de músic. Dibuix i música, dues passions que jo també comparteixo, salvant totes les distàncies que s’hagin de salvar…

Ara fa uns mesos, durant el Festival de Jazz de Barcelona, el vaig poder gaudir en tres ocasions diferents.

Primer a la Sala Milano Jazz Club amb el seu trio. Després el vaig tornar a trobar al Centre Cultural de la Torrassa on li van fer un homenatge els seus amics músics. I finalment en una exposició d’aquarel·les seves espectaculars al MEAM juntament amb el pianista Marc Ferrer.

M’encanten les seves aquarel·les… i em sap greu que no publiqui més còmic. Realment fa anys que no treu res, excepte l’Artbook que l’Editorial Ominiki va publicar el 2019.

llibres de tha

 Alguns dels seus llibres estesos sobre el sofà de casa…

 En aquestes ocasions també vaig poder apropar-me a ell i conversar amb ell. Val a dir que és un home absolutament cordial, amable i viu la professió amb gran intensitat, cosa que fa que encara senti més admiració per a ell. ´De fet és un d’aquells 6 o 7 autors que tinc com a “referents de capçalera”.

En els seus dibuixos s’hi pot trobar sovint una mirada tant irònica com subtil. I el seu estil també és fàcil de reconèixer amb unes figures més aviat allargassades on s’hi barreja una estranya combinació de traços àgils, lleugers amb la contundència que cap d’ells sobra.

Els seus treballs com a dibuixant tenen sempre aquest punt de rebel·lia, crític amb una societat que potser hauria de revisar cap a on va. De ben segur que va deixar empremta passar per llocs com la revista “El Jueves” o “el Papus”.

Ah… per cert, aprofito l’ocasió per demanar a qualsevol que em llegeixi que si té obres de Tha antigues estaré més que disposada a escoltar ofertes! Escriviu-me i en parlem! M’agradaria poder recollir el màxim de llibres d’ell.

Altres /Otros…

Presentació de “1000 brujas”

Presentació de “1000 brujas”

Presentant "Mil brujas" a la llibreria Gigamesh   L’editorial Serendipia està fent una feina increïble de difondre el còmic “1000 Brujas” i fer volar a més de 30 bruixes que hi hem participat arreu de l’estat presentant el missatge i l’art que hi ha.Un dels molts...

read more
La part humana del món del còmic

La part humana del món del còmic

La part HUMANA del món del còmic   Ha començat la promoció del meu còmic “Una mica d’humanitat” (ed. Autografía), i una de les primeres parades ha estat al II Qomic Boom de St. Cugat, d’on me n’he emportat MOLTA HUMANITAT. Sí, el món del còmic és petit i amb...

read more