Per Carlota Petit

Mochila lila a paso violeta

 

El passat mes d’octubre, tot aprofitant que ja s’havia iniciat el curs, a l’Institut Salvador Espriu es va fer la presentació d’un llibre que per a mi ha estat molt especial col·laborar-hi.

El llibre es titula “Mochila lila a paso violeta” i ha estat escrit per Ana Torres. L’Ana és mestra de formació, però al centre fa de bidell. Un lloc que per alguns esdevindria poc més que “transparent”, però l’Ana l’ha dotat d’una gran profunditat, d’un gran valor humà i  d’aprenentatge.

Pocs van ser els companys que s’ho van perdre. L’Ana s’ho valia.

L’Ana ho sap tot (o quasi tot) dels alumnes…aquells que passen per un mal moment, els que necessiten un somriure més que mai o ser escoltats, o un “lloc on amagar-se per uns instants”.

L’Ana té una gran sensibilitat i un cor encara més gran, així que quan em va parlar del seu llibre i em va demanar de fer-li la portada  i un parell d’il·lustracions sabia que seria especial.

Perquè també ho és el motiu pel qual va néixer aquest projecte: la necessitat de compartir amb qui volgués apropar-se a la seva història, les seves vivències, els seus sentiments i la seva manera d’encarar els cops durs de la vida.

Sens dubte que la portada no podia tenir un altre color que no fos el violeta. La dificultat radicava d’on treure suficients tonalitats perquè el dibuix no acabés sent “excessivament pla”, sense vida. I això si que no concordaria gens amb el rerefons del llibre. Un llibre que vol ser vitalista, malgrat els embats de la vida, malgrat que el covid et robi l’últim petó de  qui més t’estimes.

Us haig de confessar que el color em va tenir fortament obsessionada. Quan sortia al carrer els meus ulls començaven la cacera del color…escodrinyant-t’ho tot.

És curiós. Em vaig sorprendre. Mai no hagués dit que hi hagués tant lila al meu voltant! I no em refereixo a la pobra oca de la Plaça de l’Oca del Clot que cíclicament la pinten d’aquest color…Fins i tot en la Natura! Hi ha tot un reguitzell de petites flors d’aquest color…Així doncs, finalment jo també vaig crear un vincle molt fort amb aquest color.

La presentació va estar plena de màgia i de jocs amb el color lila. Ja d’entrada cadascun rebia una tarjeta on t’explicava el significat de cada color de la seva gama. A mi em va tocar el violeta que està relacionat amb la saviesa i creativitat. A veure…

Altres /Otros…

Divulgació del còmic en joves

Divulgació del còmic en joves

La divulgació del còmic en joves. Un camí de descoberta.M’agrada compartir i aprendre. I ho faig sempre que puc: dibuixant (és un viatge perfecte per descobrir (-me)), publicant (em connecta amb la gent), fent els videopodcasts (és molt enriquidor),... I divulgant el...

read more
3r Premi Còmic ARA

3r Premi Còmic ARA

Empenyent el món del còmic...3r Premi de Còmic ARAEl còmic s’intenta normalitzar en aquest país. Cada vegada es venen còmics en més llibreries generalistes, s’obren noves llibreries i editorials de còmic, i van apareixent premis de còmic. Totes aquestes xifres...

read more