Per Carlota Petit

“Vostè primer” Sóc Marc Giró. Què és per tu la felicitat?

Els que em coneixeu ja sabeu com m’agrada escoltar ràdio. De fet és el primer que encenc quan entro a una habitació de casa…

L’altre dia, escoltant el programa d’en Marc Giró, el “Vostè primer” de RAC1 van convidar als oients a escriure sobre el que consideraven era la felicitat. Es veu que el següent programa convidarien una autora per parlar del seu nou llibre que anava d’això. Era la Sílvia Soler amb el seu llibre “L’alegria de viure”.

presentació un món art brut

Escollirien alguns dels missatges i els farien entrar en directe en el programa. No m’ho vaig pensar. Jo estava immersa en el meu procés de creació del meu primer llibre de còmic. Per fi. Tenia la casa quasi empaperada de dibuixos meus, organitzant piles i piles de dibuixos…descartant…escollint…escollint i descartant. Em sentia entre cansada i pletòrica i necessitava transmetre-ho. M’ho havien posat per mi. Així que no m’ho vaig pensar i els vaig escriure.

Passada l’eufòria inicial de l’escrit el meu cervell ho va oblidar fins que vaig rebre una trucada. Havia estat seleccionada i em trucarien el 21 d’abril, cap a les 12-13h…Ostres! Noooo!!!!!! Seria a la feina!!!!!

Sóc professora de matemàtiques a l’Institut Salvador Espriu i a aquella hora estaríem fent mates. Uff….Però llavors se’m va acudir…i per què no implicar als meus alumnes també en aquesta pregunta?

En arribar l’hora tots estàvem preparats. Havíem assajat una bona salutació que deixés a tot l’equip del programa ben impactat. I ho van fer genial!

institut salvador espriu

Que què vaig respondre jo? Fàcil…

  • ser conscient de fer camí cap al meu somni i objectius.
  • crear històries dibuixant
  • connectar amb les generacions que venen i compartir les seves aventures (amb nois i noies de lInstitut Salvador Espriu)
  • que els meus dibuixos inspirin i tinguin el seu recorregut,
  • que persones com la Silvia Soler i la Laura Fa en diguin coses maques
  • que el Marc Giró m’hagi convidat a anar un dia al seu programa per parlar dels meus projectes de còmic (i de la vida! M’encanta com ho lliga tot…)
  • i que a més proposi ensenyar-li els meus dibuixos a l’ Ester Pujol (què bé m’ho passo escoltant-la a “Les dones 10”!)

I a sobre em van regalar dos esplèndids llibres del Grup Enciclopèdia: El de la Sílvia Soler “L’alegria de viure” i el de Magí Camps “Sucamulla”. Què més es pot desitjar?

Si et fa gràcia escoltar la meva conversa la trobaràs aquí.

Altres /Otros…

Divulgació del còmic en joves

Divulgació del còmic en joves

La divulgació del còmic en joves. Un camí de descoberta.M’agrada compartir i aprendre. I ho faig sempre que puc: dibuixant (és un viatge perfecte per descobrir (-me)), publicant (em connecta amb la gent), fent els videopodcasts (és molt enriquidor),... I divulgant el...

read more
3r Premi Còmic ARA

3r Premi Còmic ARA

Empenyent el món del còmic...3r Premi de Còmic ARAEl còmic s’intenta normalitzar en aquest país. Cada vegada es venen còmics en més llibreries generalistes, s’obren noves llibreries i editorials de còmic, i van apareixent premis de còmic. Totes aquestes xifres...

read more